charles.koos.dekker@casema.nl

Gildegenoot sinds 2004

 

In 2000 ben ik begonnen met een cursus speksteen bij Muzemiks te Leersum, mijn leraar gedurende 2 jaar was Guus Jooss uit Utrecht. Ik leerde van hem o.a. goed naar de vorm van de steen te kijken en daar vanuit te gaan. Bij hem ben ik ook begonnen met albast.

Ik had er plezier in en in 2004 ben ik lid geworden van het Kunstgilde. Hier ben ik begonnen met wat hardere steensoorten zoals marmer en springstone serpentijn. Het is erg leuk om in een groep te werken omdat je van elkaar leert en elkaar stimuleert. Ik doe dit puur voor mijn hobby en soms komt er ongemerkt in de steen tot uiting wat mij bezighoudt. Af en toe maak ik er een klein gedichtje bij en besef ik dan pas wat mij bezighield. Klik op een onderstaande foto en je krijgt vergroot een diaserie te zien.