De Kunst Atelier Route is een begrip in Leersum.

Tijdens het eerste weekend in september stellen verschillende van onze kunstenaars hun ateliers open voor bezoekers.
Een evenement dat ééns in de twee jaar plaats vindt.

De atelierhouders nodigen ook gastkunstenaars uit om werk in hun ateliers te exposeren.

De disciplines zijn divers, zoals: beeldhouwen in steen en hout, fotograferen, sieraad ontwerpen, verschillende schildertechnieken, ceramiek, mixed media en textiele werkvormen.

Het startpunt is bij het Kunstgildehuis op het Kerkplein. Daar vindt je vanaf 27 augustus de overzichtstentoonstelling, zodat je je vooraf kunt oriënteren.

De opening van deze expositie is op zaterdag 26 augustus om 15.00 uur. Met live muziek en onder het genot van een high tea maken we kennis met alle kunstenaars. Iedereen is hierbij van harte welkom. Hier vindt je op de bovenverdieping, een week voor de route, ook onze eerste exposant Anika Corpeleijn, dus loop zeker ook even naar boven.

Meer informatie www.kunstatelierroute.nl

 

 

 

Een extra activiteit dit jaar is Kunst voor Kids. Een sponsoractie voor het Prinses Maximacentrum. Iedere bezoeker is vrij om een bloemetje of beestje op een kleine kist of tafel te schilderen. De hoogste bieder mag het meubel aan het einde van het weekend meenemen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, uiteraard hopen we ook op veel spontane donaties.

Zie voor meer informatie www.kunstatelierroute.nl