karelleusink@gmail.com

Gildegenoot sinds 2022

 

 

Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen; dat kan zijn van verwondering,  maar ook één van “dit-(h-)erken-ik-niet”.

Hij werkt graag op papier en canvas of linnen. Hij houdt van kleuren, maar kiest ook bewust voor tinten zwart en wit. Soms boetseert hij beelden, die hij meestal daarna in brons laat uitgieten. Wat hij leuk vindt is om onderwerpen op een andere manier te bekijken, waar het licht, de vorm en de uitingen van mensen belangrijk zijn voor hem.

Bekend van hem zijn de “vlekken” tekeningen. Zijn uitgangspunt is dan niet een blanco vel wit papier, maar juist een stuk papier waar “al wat mee gebeurd is”, al wat vlekkerig is. Die inspireren hem dan om op verder “ te borduren “.

Karel was tot zijn 64 ste jaar tandarts in Borne (Ov). Toen is hij naar de Kunst Akademie in Enschede ( de AKI ) gegaan; in 2017 voltooide hij deze opleiding met succes. Vier jaar heeft hij daar elke dag genoten van deze vrije mogelijkheid om zich    te uiten en verder te ontwikkelen.

Klik hieronder op een foto en je krijgt vergroot een diaserie te zien!