jennypost2@gmail.com
www.jennypost.nl

Gildegenoot sinds 2023

 

De natuur, met name de plantenwereld, heeft altijd mijn interesse gehad. Zo was ik  jarenlang lid van het IVN, waar ik actief was in de werkgroep determineren.

Ik heb altijd getekend en geschilderd, eerst met olieverf, later met aquarel en potlood. In 2010 ben ik begonnen met botanisch tekenen en heb ik mij aangesloten bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. De plant of bloem op wordt op ware grootte weergegeven met alle specifieke kenmerken. Ik werk met kleurpotlood,  soms in combinatie met grafiet. Inmiddels heb ik aan veel tentoonstellingen van de vereniging meegedaan, niet   alleen in Nederlandse musea, maar ook in het buitenland. Het is prachtig om zo gedetailleerd te werken en te ontdekken hoe wonderlijk mooi de natuur is.  Sinds 2019 teken ik ook in mijn Perpetual Journal, elke week een tekening van een onderwerp uit de tuin of van  iets dat ik vind op mijn wandelingen.  Er is altijd wel wat te vinden, zelfs in hartje winter. Behalve zelf tekenen geeft het mij ook veel voldoening om anderen op weg te helpen bij het toepassen van kleurgebruik in hun botanische tekeningen. Daarom geef ik cursussen en workshops voor gevorderden onder auspiciën van de Vereniging  Botanisch Kunstenaars Nederland, waar ik sinds 2012 werkend lid ben.

Klik op een foto en je krijgt vergroot een dia serie te zien.