lefleuvedubonheur@kpnmail.nl
www.arttippingpoint.nl

Gildegenoot sinds 2019

 

 

De creatieve mens

Het is een uitdaging om wat er in mij leeft helder te krijgen voor mijzelf en over te brengen naar de buitenwereld. De samenwerking tussen lichaam, denken en voelen gaan op weg. Wat gaat er ontstaan?

 

Het is een geweldig proces waarbij allerlei zintuigen in gang gezet worden om aan mijn innerlijke wereld vorm te geven: “HIER en NU”. Ik bent totaal niet meer met de buitenwereld bezig, ik bent gevangen, gefocust op mijn creatieve proces.

Het is een enorme beweging die zich ook kan verleggen van b.v. schilderen naar fotograferen of naar schrijven, werken met steen, klei of hout.

Als de creatieve energie op gang is gekomen door aandacht en plezier, door nieuwsgierigheid en discipline, ben ik niet meer te stoppen. Ik voel dat ik leef, er volledig “IN” ben.  “IN” in mijn wereld wat natuurlijk ook uitstraalt naar mijn omgeving. De volledige overgave laat mij alle ritmes van mijn leven dansen, daar kan niets of niemand inkomen, dat ben ik, dat is mijn wereld.

Ik kan vormen en kleuren neerzetten waar ik soms later verbaast over ben… De bron waaruit nieuwe stroompjes opborrelen ben ikzelf. Zo kan de “ENE” zich in mij manifesteren.

Het gaat niet alleen om de weg naar beeldend resultaat, ook het loskomen ervan is een weg op zich. Het is voor mij de “BEWEGING”. De beweging naar nieuwe inzichten…
Onder het genot van een heerlijk glas wijn…loskomen…

EEN TOAST OP HET LEVEN en ALLE KUNSTENAARS

Jeannette A. Wouters

 

Klik hieronder op een foto en je krijgt vergroot een diaserie te zien.