Henriette Horlings

henriette.d.horlings@gmail.com

ateliertravertijn.blogspot.com

 

In vakantiepark Het Grote Bos te Doorn staat mijn  “atelier Travertijn”. Net zoals de steen travertijn ontstaat in een warme koolzuurrijke bron, is mijn atelier een broedplaats en inspiratiebron, zowel voor mijzelf als voor anderen die zich in en door de beeldende kunst verder willen ontwikkelen.  In mijn atelier volg ik mijn passie voor het beeldhouwen, maar verbind ik dit ook met mijn kennis en ervaring als sociaal pedagoog en kunstzinnig therapeut.

 

 

Beeldhouwen brengt me dichter bij mezelf, geeft me rust en ruimte. Ik maak graag grote expressieve houten beelden, met een eigen verhaal. Meestal met hout uit de Utrechtse Heuvelrug, omdat in hout het leven, maar ook het vergankelijk  zo zichtbaar en in de beelden tastbaar is.

Door de werkgroep mixed-media van het Kunstgilde ben ik ook steeds meer materialen gaan combineren. Wol is hierin een constante. Van het verven van de vacht met plantaardige materialen tot het schilderen met vilt. Het omvormen en combineren, het is voor mij één inspirerende ontdekkingsreis.

     ” Door kunst  wordt het stof van het
dagelijks leven van onze ziel gewist”

      Pablo Picasso

Wanneer u op een foto klikt, krijgt u de foto’s vergroot in een diaserie te zien.