info@frankrenssen.nl
www.frankrenssen.nl

Gildegenoot sinds 2004

Schilderen in aquarel en olieverf en beeldhouwen in steen en hout geven mij fascinerende mogelijkheden om schoonheid in de natuur te ontdekken, te doorgronden en te visualiseren.

Als kind was ik vaak aan het tekenen en heb een complete fantasiewereld opgebouwd. Later nam ik les bij Jeanne Schiff, die mij vertrouwd maakte met houtskool, krijt, inkt en waterverf. En weer later beperkte het tekenen en schilderen zich tot vakanties en speciale gelegenheden. Mijn werk gaf me weinig vrije tijd totdat mijn jongste zoon Hans mij overhaalde weer les te nemen. Cecile Hessels bracht me de fijne kneepjes van aquarelleren en schilderen met olieverf bij en ik volgde ook nog een cursus modeltekenen in Rijswijk.

Na verhuizing naar Driebergen nam ik enige jaren les bij Ingrid Meuleman. Na een cursus beeldhouwen bij Zimbabwaanse beeldhouwers combineer ik beeldhouwen en schilderen. Beide zijn nu een levensbehoefte. Hieronder een greep uit de resultaten.

 

Klik op een foto en u krijgt vergroot en diaserie te zien.