c.magnus@planet.nl
www.carolienmagnus.nl

 

Vormgeven is voor haar belangrijker dan beleid en onderzoek.

 

 

Carolien Magnus, beeldhouwer

Carolien (1945) is beeldhouwer en maakt stenen beelden. Haar werk is half figuratief en abstract. Daarbij gaat ze uit van wat de vorm van de steen al in zich heeft en zoekt naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. Al werkend groeit er een relatie met de steen. Door kijken en aftasten volgt een eindresultaat dat precies zo had moeten zijn. Dit proces blijft haar verwonderen. Ze streeft ernaar om haar beelden lichtheid en vaart te geven.

Tijdens haar loopbaan als sociologe besefte Carolien dat vormgeving belangrijker voor haar was dan beleid en onderzoek. Ze begon in 1980 met een tweejarige cursus fotografie bij Jos Ruijssenaars. Daarna volgde ze workshops bij beeldhouwer Kees Verwey in Amersfoort. In 2015 sloot ze de drie-jarige opleiding af aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK). Ze werkt in haar tuinatelier in Amersfoort. Recent beperkt ze zich niet meer tot beelden van steen, maar gebruikt ze daarnaast ook materialen als metaal, polystyreen, cement, lindenhout en gaas.

Carolien maakt deel uit van de kunstenaarsgroep van Stichting Absoluut Kunst&zofoort in Amersfoort en exposeert onder andere regelmatig in Galerie Absoluut. Daarnaast is zij lid van Het Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug. In haar vrije uren speelt ze dwarsfluit in verschillende ensembles.

 

Klik op een foto en u krijgt vergroot en diaserie te zien.