Ook in het Kunstgilde kan nog geen sprake zijn van een normale expositie met een feestelijke opening…

Helaas, maar we hebben voor de komende maanden een alternatief bedacht: kunst kijken op het kerkplein

In de serre wordt een expositie naar buiten gericht opgesteld.

in juni te zien:
Van 2 juni tot 15 juni  schilderijen  van Cees Mudde.
Van 15 tot 30 juni  schilderijen  van Irem Terlouw – Modiri.

Cees Mudde

Eind december 2019 was de planning om te gaan beginnen aan een serie van 12 panorama´s van de zuidelijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Een serie schilderijen van Opheusden tot Wijk bij Duurstede en wat daar allemaal aan moois tussen zit. Deze panorama´s zouden in de maand Juni 2020 te zien zijn tijdens een expositie alhier in het Kunstgildehuis te Leersum.
Gaandeweg de weken/maanden kwamen we echter steeds meer in een surrealistische tijd terecht en werd duidelijk dat dingen anders zouden gaan dan verwacht.
Het Corona-virus sloeg toe, de expositie in Juni werd afgezegd en voor een jaar uitgesteld tot juni 2021.
Het idee ontstond toen om van die 12 panorama´s een veelvoud (20+) aan panorama’s te schilderen. Allemaal nog wel losstaande .. ehh .. loshangende schilderijen maar die tezamen één groot kunstwerk zouden vormen genaamd …PROJECT – C …. De C kan gelezen worden als de C van Cees, als de C van Cultuur, als de C van Corona maar bovenal gelezen worden als de C van contemplatie, het is een roerige tijd om over de dingen na te gaan denken.

De ´reis´ begint bij het pontje van Opheusden. De horeca is dicht, het Veerhuis gesloten. Op het bankje een persoon in gedachten verzonken en op het lege pontje is ook maar 1 persoon te zien … social distancing is een feit. De lucht heeft een apocalyptische uitstraling alsof er een aanval is ingezet. Het reclamebord van Martini op de zijkant blijkt bij nadere bestudering een andere naam te dragen, weliswaar ook een drankmerk maar is een verwijzing naar de situatie waar we nu in zitten, die van Corona!
Op elk volgend panorama zal steeds maar één persoon te zien zijn. Het project eindigt bij het stadsgezicht van Wijk bij Duurstede, social-distancing is opgeheven en mensen zijn weer (op anderhalve meter) samen en de cirkel is rond!
Met dit ‘voorproefje’ van de komende grote expositie is reeds het begin en het einde van ‘project – C’ al te zien, aangevuld met een viertal andere (tussenliggende) panorama’s van de omgeving alhier.
In Juni 2021 zullen dan alle schilderijen als één groot kunstwerk te zien zijn, bij leven en welzijn!
Nog een jaartje geduld …

Irem Terlouw – Modiri

Ik ben in 2020 afgestudeerd in vrije kunst. In 2016 ben ik weer gaan studeren als docent beeldende vorming en ik werk nu als een leerkracht op verschillende basisscholen in Den Haag.

Ik maak vaak mijn eigen portetten om zo mijn persoonlijke ervaring en verhalen te kunnen vertellen, dit doe ik met aquarelverf. Naast aquarelverf ben ik op zoek gegaan naar een lossere schildertechniek, zo doende heb ik alcohol inkt ontdekt. Alcohol inkt gebruik ik om natuurelementen te schilderen omdat ik vind dat de techniek zich daar meer toe leent. Ik schilder losse elementen vanuit de natuur zoals groene velden, water, het heelal. Door de alcohol inkt krijgen mijn schilderijen een betere / meer organisch en vloeiend gezicht.
Voor meer informatie kunt u mij bereiken via: iremmodiri@gmail.com of 0624204878.