Klik op een foto en je krijgt vergroot een diaserie te zien.

Christien Ditmar

Ik vind het leuk om samen met Jip en Jannie te exposeren, al is het waarschijnlijk ook deze februarimaand nog alleen in de serre als “Kunst kijken op het Kerkplein”.

Dit jaar worden wij alle drie 70 jaar en dat was de aanleiding om samen een mooie expositie neer te zetten.

Mijn thema is:     “Een Beeld van een Vrouw”

De beelden zijn uit verschillende steensoorten gemaakt zoals:

albast, serpentijn, speksteen en cellenbetonsteen.

Veel kijkplezier!

Jip Klimstra

Als jong kind was ik altijd aan het tekenen en heb op 16 jarige leeftijd een schriftelijke cursus tekenen en schilderen gevolgd bij de Famous Artists School in Amsterdam. Later heb ik me vooral bezig gehouden met boetseren en les gehad bij Het Venster in Wageningen.

In 2018 werd ik uitgenodigd mee te gaan naar een schilderweek in Drenthe. Mijn partner Ben Kolenbrander heeft veel schildersspullen aan mij nagelaten en in die week heb ik met zoveel plezier geschilderd dat het was een kleine stap om het schilderen thuis op te pakken.

In 1993 ben ik lid geworden van het Kunstgilde en een paar jaar modeltekenen gedaan. Ik zit bij de de boetseergroep op maandag en de mixed media groep op woensdagochtend en een paar maal geëxposeerd Sinds een paar maanden volg ik met veel plezier schilderlessen bij Willemien Schouten, een kunstenares uit Rhenen.

Jannie Boonstra

Ontdek de Keramische wereld van Jannie Boonstra.
Raku: vreugde, geluk en ongedwongenheid ontstaan in de 14 de eeuw in Japan.
In de Rakukeramiek worden de meest voor de hand liggende middelen gehanteerd, namelijk de primaire middelen van ons bestaan op aarde: vuur, lucht en water.

Dit zijn de vier vertrouwde elementen van de Keramist.

Het resultaat is altijd verrassend, onvoorspelbaar. Miraculeus, verwonderlijk.

Jannie heeft keramiek lessen gevolgd bij Marjan van den Breeden en Carla Wiersma.
De Rakutechniek is doorgegeven door wijlen mw. A. Pompe.
Vanaf 1993 exposities in de wijde omgeving.
Sinds 2002 lid van het kunstgilde in Leersum, waar regelmatig Keramiek van Jannie is te zien.