Expositie “Inspiratie” door de werkgroep Mixed-Media
en
Rietje Vrancken – schilderijen
Frank Renssen – schilderijen en beelden

Opening zaterdag 9 april 2016 om 16.00 uur

De werkgroep Mixed Media,  bestaande uit Loes Rakers, Ger van Bavel, Sabine Beekelaar, Trudy Fliek, Henriette Horlings, Jeanne Jansen en Magda Strijbosch, heeft zich het afgelopen jaar laten inspireren door het medium textiel: zijde, katoen, jute en wol. In de groepsexpositie verandert de erker in een sfeervolle “Kunstgildehuiskamer”, een ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen zitten en zich laten inspireren door de aanwezige kunst.

Rietje Vrancken
Het thema “Wereld in beweging” verbeeld ik door dit te schilderen; soms kalm, dan weer heftig; licht donker en kleur wisselen.
Je deint mee op de golven van de zee; woest of kalm, meegaand in de vaart van het bestaan.
Veranderingen die zich voltrekken waarmee de wereld iet moet. Doorgaan tot het einde.
Je vindt dit terug in mijn schilderijen.

Frank Renssen
De laatste jaren heb ik vooral aandacht besteed aan de bomen,bergen en zee van Californie, waar ik regelmatig logeer. Het landschap is bergachtig. In Westlake Village kijk je uit over een vallei omzoomd door bergketens, die tussen Westlake en de Grote Oceaan inliggen. In de dalen groeit de grillige valley oak en aan de kust ontmoet de rotsige kust de lange golfslag van de oceaan.

 

Open huis in Kunstgildegebouw met
textielworkshops op 5 mei van 10.30 – 16.30 uur

Op Hemelvaartdag, donderdag 5 mei, is er van 10.30 – 16.30 uur, Open Huis. Dan geven wij oriënterende textielworkshops: zijde schilderen en wolvilten tegen kostprijs, voor zowel leden als niet-leden van het Kunstgilde. Opgeven bij: expo@kunstgildeheuvelrug.nl