https://www.kunstgildeheuvelrug.nl/wp-content/uploads/2016/09/poster-8-okt-website.jpg

 

 

 

 

 

Opening zaterdag 8 oktober om 16.00 uur, te zien tot 3 novenber.

Jannie Boonstra – keramiek
Jip Klimstra – keramiek
Irene Olivier – schilderijen

 

Jannie Boonstra
keramiek

Vuur, lucht en water, het zijn de vertrouwde elementen van de Raku keramist. De invloed van het vuur op de glazuur dat is aangebracht op het object heeft zijn verrassende effecten. Het object zal nooit volmaakt zijn en het uiteindelijk resultaat valt niet te voorspellen. Hierin schuilt nu juist de charme van het Raku stoken. Miraculeus.

 

 

Jip Klimstra
keramiek

Inspiratiebron: De menselijke figuur en vormen geïnspireerd door de natuur. In haar werk als thuisbegeleidster staat de mens centraal waarin observaties van het gedrag belangrijk zijn. Zie kop van meneer Henk. Ook de natuur is een belangrijke bron.

De laatste tijd heeft zij zich toegelegd op het boetseren, vooral vogels waarin zij het karakter probeer vast te leggen en ook op schalen waarin zij kan tekenen. Zie schaal met de Kraanvogels.

Irene Olivier
schilderijen

Zij maakt kleurrijke acryl- en olieverfschilderijen. Ze wordt geïnspireerd door de natuur en de mens. De schetsen van haar modellen worden in een sessie gemaakt en ook tijdens het buiten schilderen werkt ze zo snel mogelijk. Aan deze schilderijen wordt in het atelier niet meer gewerkt.