Opening zaterdag 5 maart om 16.00 uur, te zien tot 4 april 2016.

Ed Hazebroek, schilderijen en
Carolien Magnus, beelden

 

Natuur als Inspiratie
is het thema van de nieuwe expositie in het Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug van zaterdag 5 maart t/m zondag 3 april. De opening wordt verricht door Martin Beekelaar, voorzitter van het Kunstgilde, op 5 maart om 16 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Carolien Magnus maakt stenen beelden. Steen is op zich al een natuurlijk materiaal. Haar werk is half figuratief en abstract. Daarbij gaat ze uit van wat de vorm van de steen al in zich heeft en zoekt naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. Al werkend groeit er een relatie met de steen. Door kijken en aftasten volgt een eindresultaat dat precies zo had moeten zijn. Dit proces blijft haar verwonderen. Ze streeft ernaar om haar beelden lichtheid en vaart te geven. Vogels inspireren haar. Ze volgde workshops bij beeldhouwer Kees Verwey in Amersfoort en is afgestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK). Ze werkt in haar tuinatelier in Amersfoort. Recent beperkt ze zich niet meer tot beelden van steen, maar gebruikt ze daarnaast ook materialen als metaal, polystyreen, cement, lindenhout en gaas. Carolien maakt deel uit van de kunstenaarsgroep van Galerie Absoluut in Amersfoort.

 Ed Hazebroek geeft met het schilderen van dieren en landschappen weer wat hem raakt in de natuur. Edelhert, wild zwijn, ooievaar, lepelaar, goudvink en dennenbos. Met name vogels hebben zijn grote liefde. Veel schilderijen beginnen met schetsen tijdens wandelingen. De tekeningen worden dan uitgewerkt in aquarellen of in dun opgebrachte olieverf. Soms worden foto’s gemaakt die dan thuis worden gebruikt bij het maken van de tekeningen. Op de expositie zijn aquarellen, olieverfschilderijen, schilderijtjes en schetsen te zien. Veel van Ed’s tekeningen zijn als illustraties in boeken en tijdschriften verschenen. Naast de vele schilderijen en tekeningen zullen ook een aantal boeken op de expositie te zien zijn.

 De getoonde werken zijn (vrijwel allemaal) te koop.