Opening zaterdag 8 september om 16.00 uur,
te zien tot 4 oktober.

 

Ilmatars-knie
gast-exposant

 

Werkgroep Mixed Media

 

 

Al u op een foto klikt, krijgt u vergroot een diaserie te zien.

 

ILMATARS-KNIE

Als gast op zolder bij de september expositie is Ilmatars-knie uitgenodigd. Ontstaan als intervisiegroep na de Kunstzinnige Therapie opleiding bij Academie De Wervel, vormen Anja Dijkstra, Berthe Nobbe, Hanneke Wester en Henriette Horlings al 10 jaar een hechte vriendinnengroep met een passie voor het verven van en werken met wol.

Bij de oermoeder Ilmatar uit de Finse mythologie de Kalevala, ontstaat de mensheid als het mensenei tegen haar knie strand wanneer zij rust in de zee. Een prachtig beeld!

Wij houden van deze oerbeelden, waarin de omhullende kracht van vrouwen wordt getoond. Wij houden ook van heksen, kosmische energie en oude vrouwelijke tradities. Als wij de wol verven met plantaardige materialen en hiermee experimenteren, ervaren wij dit als heksen en voelen we ons verbonden met de natuur en het ambachtelijk werk dat al eeuwen door vrouwen is gedaan.

Voor de expositie hebben we het kleed Synergie gevild, het kleed is zo groot, dat we dit alleen met elkaar aandurfden. Nadat we eerst met witte en lichtgrijze wol de basis hebben gelegd, legden we de volgende dag om de beurt de gekleurde wol erop. Als bij een schilderij, waarin we met kleur en vormen op elkaar reageerden en zo tot een toga-achtige afbeelding kwamen. Een heel bijzonder proces, vandaar de naam.

 

MIXED MEDIA

De werkgroep mixedmedia bestaande uit Henriette Horlings, Ger van Bavel. Jip Klimstra, Jeanne Jansen, Geja Smit, Anneke Ornstein, Carla Boomkamp, Trudy Fliek , Licia Stempvoort en Sabine Beekelaar hebben met het thema poëzie geëxperimenteerd en gewerkt. Oude en nieuwe dichters vormen de bron van kunstwerken en experimenten. Daarbij is vooral gebruik gemaakt van textiel en verf. De zoektocht en experimenten zijn in kunstenaarsboeken beschreven.