Klik hieronder op een foto en je krijgt vergroot een diaserie te zien.

Opening zaterdag 7 oktober om 16.00 uur

Iedereen is van harte welkom!

 

Mieke Versteeg – beelden

Ik maak beelden van speksteen, seleniet, serpentijn en albast. Ook maak ik bronzen beelden. Ik heb twaalf jaar les gehad van Hennie Heynen. Helaas is zij overleden.
Exposities had ik in de tuin van ons vorige huis. Ook heb ik geëxposeerd op landgoed “Gadesteyn”, En kortgeleden op landgoed “Zonheuvel”.

Elk jaar organiseer ik samen met een vriendin de kunstexpositie in dorpshuis de “Toekomst” in Langbroek met Pinksteren.

Het fijne van het Kunstgilde is om met elkaar, heel sociaal, bezig te zijn met deze manier van vorm geven aan steen.

Willem van der Veen – portretten

Na een leven lang tekenen ben ik 3 jaar geleden begonnen met schilderen en wel met olieverf, nooit het geduld voor gehad. Dat viel behoorlijk tegen! maar ik heb doorgezet en het resultaat exposeer ik nu. Ik beschouw het als een tussenstand, want ik kan nog veel leren.

ik heb er wel plezier in en hoop dat dat te zien is.

Karel Leusink – schilderijen

Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen; dat kan zijn van verwondering,  maar ook één van “dit-(h-)erken-ik-niet”.

Wat hij leuk vindt is om onderwerpen op een andere manier te bekijken, waar het licht, de vorm en de uitingen van mensen belangrijk zijn voor hem.
Bekend van hem zijn de “vlekken” tekeningen. Zijn uitgangspunt is dan niet een blanco vel wit papier, maar juist een stuk papier waar “al wat mee gebeurd is”, al wat vlekkerig is. Die inspireren hem dan om op verder “ te borduren “.

Karel was tot zijn 64 ste jaar tandarts in Borne (Ov). oen is hij naar de Kunst Akademie in Enschede ( de AKI ) gegaan; in 2017 voltooide hij deze opleiding met succes. Vier jaar heeft hij daar elke dag genoten van deze vrije mogelijkheid om zich  te uiten en verder te ontwikkelen.