Opening zaterdag 7 juli  om 16.00 uur,
te zien tot  augustus 2018 

 

Christien Ditmar – beelden

Karin Bluijs – sieraden

Clara Anthonisse – schilderijen

Monique van der Linden Erftemeijer – keramiek en schilderijen

 

 

 

 

Christien Ditmar
Als kind tekende ik veel, later ben ik gaan schilderen. Mijn vader was mijn grote voorbeeld, zijn creativiteit vond ik ook terug in mezelf.
In 2001 ontdekte ik de stenen en leerde ik hakken bij Janneke Boon in Veenendaal.
De vaardigheid om te ontwerpen is heel persoonlijk, de ronde vormen zijn bij mij absoluut favoriet en de passie voor beeldhouwen kan ik goed kwijt tijdens het ontstaan en de bewerking van de steen, de ideeën die hierdoor ontstaan leveren weer nieuwe mogelijkheden op.

Karin Bluijs
Experimenteren probeer ik in al mijn werk uit, bij grote projecten van de Mooie Zooi, maar zeker ook bij de sieraden.
Deze expositie ben ik aan het werk gegaan met koper, messing en af en toe een reepje zilver.
Het oxideren van, met name het koper, was iets wat ik voor het eerst heb gedaan.
Het resultaat zie je in de vitrines……

 

Clara Anthonisse
Het zomerse buiten schilderen levert “wijdse” landschappen op. Als ik thuis binnen werk laat ik mijn fantasie de vrije loop.
Bloemen en bomen verschijnen dan als vanzelf. Andere keren ga ik juist bouwsels construeren.
Ik laat mezelf graag verrassen.

Monique Erftemeijer
Het creatief proces begint vaak bij het vinden van de juiste steen, kleibonk, stuk hout, doek en verfpalet en het langzaam ontdekken van zijn geheimen. Ik ben geboeid en geïnspireerd door de mens en de natuur. Steeds op zoek naar eenvoud en het subtiele toeval in de ontmoeting op mijn weg. Bij de keuze van mijn materialen laat ik mij leiden door het gevoel dat het onderwerp bij mij oproept. Zo gebruik ik zowel klei, wol, acrylverf en gebruikte materialen als afvalhout en resten hardsteen en marmer.