Opening zaterdag 6 april

om 16.00 uur, te zien tot 2 mei.

 

Emmy Luijendijk: keramiek

Fotogroep Kromme Rijn

Smartphone Fotografie

Fotogroep Kromme Rijn 

Fotogroep Kromme Rijn (F.K.R.) is onderdeel van de Kunstgilde en bestaat uit gevorderde vrijetijdsfotografen die eenmaal per twee weken op vrijdagavond om 8 uur in het Kunstgildehuis bijeenkomen. FKR wil een forum zijn voor fotografen die met hun foto’s uiting willen geven aan wat hen raakt of beweegt. Door elkaar te stimuleren, ervaringen uit te wisselen en ruimte te bieden aan verschillende visies ter inspireratie tot fotografie met kwaliteit, zeggingskracht en een eigen persoonlijke stijl.
Contactpersoon: Gerrit Heil
email: gerritwheil@gmail.com
website: www.fotogroepkrommerijn.dds.nl

Emmy Luijendijk

Zij maakt handgemaakt keramiek met glazuur dat hoog gebakken wordt.
Zij maakt grote stukken, zoals schalen, vazen en dozen en beelden maar ook kleine sieraden en knopen en schelpen van porselein.
Alles wordt op- of boven de 1200 graden gebakken.

Als u op een foto klikt, krijgt u vergroot een diaserie te zien.

Expositie ‘De stilte van licht en smartphone fotografie’

De smartphone is een toegankelijk medium voor de meeste van ons.
Onder leiding van Markus van der Valk, www.markusvandervalk.com, trokken we met zeven gildegenoten erop uit en legden op een eigen creatieve manier met onze smartphone de stilte van het licht vast.

Tijdens deze workshop zijn drie thema’s Aandacht, Beweging en Creativiteit de leidraad. Verdieping op basis van dit ABC kan helpen om het grensvlak van het bekende en onbekende te onderzoeken. Water is daarin een mooi beweeglijk koppelvlak om anders in te zoomen op de werkelijkheid.

Wij, Corry Mertens, Christien Ditmar, Henriette Horlings, Ties Bos, Christina Barten, Cees van Swieten, Martin Beekelaar en Markus van der Valk keken op onze eigen manier naar die werkelijkheid en delen graag ons werk met jullie.

Als u op een foto klikt, krijgt u vergroot een diaserie te zien.