Opening zaterdag 4 november om 16.00 uur,
te zien tot 7 december 2017

 

 

Schilderijen van Henk Vos en Jan van Treuren
Keramiek van Marlies Werdmüller von Elgg

 

 

Klik op een afbeelding voor een grotere versie en/of diaserie.

 

Henk Vos

Hij woont in Maarn en begon na zijn pensionering in 2008 regelmatig te tekenen en schilderen. Hij volgt nog steeds lessen want kijken blijf je leren. Zijn voorkeur ligt bij portretten in allerlei vormen. Voor de expositie heeft hij daarnaast een aantal andere werken gekozen.

 

Marlies Werdmüller von Elgg

Sinds een jaar of tien ben ik intensiever aan het boetseren. Een heerlijke bezigheid waarin ik mijn fantasie en gevoelens van dat moment goed kwijt kan.
Mijn ideeën haal ik veelal uit de natuur, vooral bomen, vogels en reptielen, zoals leguanen en kikkers. Het oog hebben voor kleine dingen overal waar ik ben, hier en in vreemde oorden inspireren me dagelijks. Het uitwerken van wat er vorm krijgt in mijn hoofd is telkens weer spannend. Het is daarom fijn om in deze omgeving te wonen en te werken.
Mijn creativiteit heb ik mede kunnen ontplooien, doordat ik jaren lang lerares op de basisschool ben geweest. Kinderen zijn veelzijdig en willen daarin begeleid worden, hetgeen mij weer nieuwe inspiratie gaf. Dat was door de jaren heen een leuke uitdaging.
Bij het Kunstgilde doe ik steeds weer nieuwe ervaringen op te doen.

 

 

Jan van Treuren

Voor Jan blijft schilderen altijd een uitdaging.
Uitgaande van een structuur in een landschap, een compositie of een foto zoekt hij naar een eigen vorm in harmonie en kleur. Als dat lukt, gaat hij langzamerhand voelen dat het iets van hemzelf wordt.
Dan is schilderen in kleur en vorm een feest.

De laatste jaren schildert Jan met pastelkrijt.