Wanneer je hieronder op een foto klikt, krijg je vergroot een diaserie te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In verband met de coronamaatregelen is er op 1 juni geen officiële opening.

Anne Mittelmeijer

Anne heeft haar opleiding tot keramiste gevolgd aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Sinds 2019 staat haar atelier in Leersum. Bij de keuze voor keramiek als kunst of ambacht kiest zij de richting van het maken van gebruikskeramiek. Haar hart ligt bij het draaien van mooi keramiek dat praktisch kan worden gebruikt in en rondom het huis. Het geeft haar veel voldoening als haar keramiek op tafel, in de keuken of in de tuin daadwerkelijk wordt gebruikt. In haar werk zijn meerdere stijlen zichtbaar. Een deel van haar werk wordt gekenmerkt door strakke lijnen en asymmetrische vlakken. De glazuren die ze daar op aanbrengt zijn door haarzelf samengesteld en gemaakt.

Cees Mudde

En toen was daar ….. Corona!

Besloot om de pandemie als project te benaderen en ‘Project-C’ was ‘geboren! De ‘C’ kan gelezen worden als de C van Corona/Covid, als de C van cultuur, als de C van Cees, maar bovenal als de C van contemplatie.

De serie van 27 panorama’s begint bij het pontje van Opheusden, dan vijf blokken (Rhenen, Rhenen/Elst, Elst, Amerongen en Leersum) met ieder 5 panorama’s met kenmerkende stadsgezichten/landschappen van de omgeving en het ‘verhaal’ eindigt met een panorama van Wijk bij Duurstede.

Op de schilderijen is er geen (sociaal) verkeer, geen gebods- en/of verbodsborden want we mochten al zo weinig en geen mensen te zien (behalve op een tweetal winterschilderijen, als er ijs ligt ….. dan hou je de Nederlanders niet binnen!).

Rust voor contemplatie, rust voor cultuur en rust om van de Corona bij te komen.

Irem Modiri Werk titel : ”Innerlijke ik” Ook al worden we ouder, er blijft een kant van ons altijd kinderlijk. Er is altijd een wens in ons die we hoe dan ook niet echt waar kunnen maken of waar we niet genoeg van kunnen krijgen. In deze serie maak ik portretten van wat oudere mensen die nog steeds zo’n kinderlijke wens hebben. In de portretten zie je serieuze gezichten die realistisch geschilderd zijn, met als contrast de kinderrijke wensen in de stijl van een kinderlijke tekening met vrolijke kleuren. Deze serie bestaat uit 9 portretten die met waterverf geschilderd zijn en met pastelkrijt teken ik hun kinderlijke wensen erop. Ik heb geen website maar wel een facebook en instagram pagina:https://www.facebook.com/jumpingfrogillustrations/ https://www.instagram.com/irmodlouw/