Klik hieronder op een foto en je krijgt vergroot een dia serie te zien!

Mixed media groep

Schakels tussen heden en verleden

Schakels , als verbeelding van de verbinding tussen heden en verleden. Als teken van de verbinding die bestaat en blijft bestaan binnen de mixed-media werkgroep van het Kunstgilde. Tijdens de expositie staan we stiln bij die verbinding, de kleuren, de diversiteit van de schakels die wij ervaren met de drie werkgroepleden die in 2022 overleden zijn, naast Ger van Bavel, ook Jacqueline der Nederlanden en Trudy Fliek. Aan deze expositie doen mee: Anneke Ornstein, Henriette Horlings, Hettie Heijnis, Jeanne Jansen, Jip Klimstra, Loes Rakers, Sabine Beekelaar en Yvonne Hoogstraten.

_________________________________________________________________

Ger van Bavel in memoriam etsen en aquarellen

Ger heeft textiele werkvormen, aquarelleren en grafische technieken zoals etsen gedaan.
De wandkleden laten we niet zien, alleen de aquarellen en de etsen. Ze speelde piano en zoals je in het gedicht kunt lezen alles uit het leven gehaald wat er in zat. Zoals in het gedicht staat: een vol leven.

 Een vol leven, spelen in de branding
 Dansen tussen de schuimkoppen
 Meegolven op de getijden
 Wandelen in de wind

  Mijn voeten in de zee, zand tussen mijn tenen
  Laat de golven komen, ze nemen mij mee

                                          kleindochter Noor

Frank Renssen

Een expositie van bloemen in aquarel en olieverf

Wat mij in bloemen boeit is de combinatie van intense levenskracht en kwetsbaarheid. Er is een overeenkomst tussen het ontbotten van een bloem en het ontpoppen van een vlinder. In de knop is de bloem zorgvuldig opgevouwen net als een vlinder in een pop is opgerold. Bloem en vlinder ontvouwen hun bloembladen en vleugels. Beide zijn uitermate kwetsbaar maar komen met een gedoseerde kracht naar buiten. In mijn schilderijen tracht ik die combinatie van kwetsbaarheid en enorme energie weer te geven. Ook in mijn beelden probeer ik die overrompelende energie, vorm en expressie weer te geven.

_________________________________________________________________

Jip Klimstra,  keramiek

Als jong kind was ik altijd aan het tekenen en heb op 16 jarige leeftijd een schriftelijke cursus tekenen en schilderen gevolgd bij de Famous Artists School in Amsterdam. Later heb ik me vooral bezig gehouden met boetseren en les gehad bij Het Venster in Wageningen. In 2018 werd ik uitgenodigd mee te gaan naar een schilderweek in Drenthe. Mijn partner Ben Kolenbrander heeft veel schildersspullen aan mij nagelaten en in die week heb ik met zoveel plezier geschilderd dat het een kleine stap was om het schilderen weer op te pakken.