Opening zaterdag 4 mei om 16.00 uur

Iedereen is van harte welkom!

Expositie “TOEVAL” 

Als je het woordenboek openslaat bij het woord toeval kom je bij de volgende beschrijving uit: “het onberekenbare gebeuren”. De lol en de rol van toeval in het werk van 19 kunstenaars heeft ons de afgelopen maanden bezig gehouden.
In een Kunst en Koffie moment hebben we met elkaar hierover onze ervaringen uitgewisseld. Je raapt ineens een stuk hout op in het bos, je slaat per ongeluk een steen in acht stukken, er loopt een spin over je natte doek, die ene kleur verf is op, er vliegt onverwacht een vogel voor je lens etc. etc. Het gebeurt allemaal onverwacht en ondoordacht. Laat je toeval toe als kunstenaar in je werk? Ga je er mee aan de slag, gebruik je daardoor andere materialen of ontstaat er een nieuwe vorm of een nieuw thema?

De gehele maand Mei kun je dit allemaal zien met de bijpassende verhalen in de Kunstgilde aan het Kerkplein in Leersum.

De exposanten zijn: Alida de Jong, Annemarie Reijbroek, Clara Antonisse, Hannelieke van de Beek, Henk Vos, Henriettte Horlings, Irem Modiri, Jannie Boonstra, Jeannette Wouters, Karel Leusink, Koos  Dekker, Marianne Duijker, Marianne van Vuurde, Marjan Frencken, Hettie Heijnis, Karin Bluijs, Wim Hart, Meino Mellink en Piet Korstanje.

 

Als je hieronder op een foto klikt, krijg je vergroot een diaserie te zien!