Opening zaterdag 4 augustus
om 16.00 uur,
te zien tot 23 augustus 2018

 

Schilderijen van
Marian Ruedisuëli

Keramiek van Ineke Breedveld

Schilderijen en keramiek van Marijke Dijkman

 

 

 

 

 

Marian Ruedisuëli

Vanaf mijn 30ste jaar heeft mijn leven in het teken gestaan van persoonlijke groei en ontwikkeling door middel van opleidingen Kinesiologie en intuïtieve ontwikkeling. Daardoor ben ik steeds meer in contact gekomen met mezelf en wie ik ben, en is de behoefte ontstaan om met mijzelf naar buiten te komen. Naast mijn werk als kinesioloog doe ik dat door middel van dans, schilderen en beeldhouwen.

Schilderen doe ik met oliepastelkrijt. Ik heb ca 10 jaar lessen gevolgd bij atelier Exler in Zeist. Mijn werk is abstract en ontstaat gaandeweg. Beginnen met een lijn of stip en steeds iets toevoegen. Mijn inspiratie ontstaat door me te verbinden met de kleuren en vormen.

Ineke Breedveld

Als kind speelde ik met de klei die mijn grootvader gebruikte als architect. Sinds dien bleef ik geïnteresseerd in dit materiaal.
Via een zomercursus op het landgoed “Heijdepark” in Doorn kwam ik in contact met de keramist Gert van Dijk uit Utrecht. Hij werkte vanuit de holle vorm. Dat maakte het mogelijk grotere beelden te maken.
Tot zijn overlijden heb ik daar in een groep gewerkt in zijn atelier aan de Oude Gracht in Utrecht. Sinds dien zijn wij als groep blijven werken op zijn manier.
Het werken met glazuren en het stoken van de oven hebben we ons zelf aangeleerd.

Marijke  Dijkman

In mijn vrije tijd ontwikkelde ik het schilderen, boetseren en beeldhouwen. Ik heb verder geen opleidingen gevolgd.
Vooral voor keramiek is mijn interesse begonnen na kennis gemaakt te hebben met de Japanse manier van stoken in houtovens, “ RAKU”.
Ik ben dus een pure autodidact, waarbij dieren, mens en beweging vooral centraal staan.
Het gaat niet om exacte weergave, maar veel meer om expressie.
Zo ben ik nog steeds gebiologeerd door “dans”.

 

 

Als u of een foto klikt, krijgt u vergroot een diaserie te zien.