In verband met de coronamaatregelen is er op 31 juli geen officiële opening.

 

Henriette Horlings

Donkere wolken boven Leersum
beeldenexpositie in de serre van Henriette Horlings

Een valwind heeft Leersum in juni getroffen, met veel chaos, schade en traumatische ervaringen tot gevolg. Al die omgevallen bomen, open liggende wortels en kapotte dakpannen op het wegdek raakten ook mij, ook al woon ik niet in Leersum.

Ik kon niet anders dan dit natuurgeweld als  uitgangspunt te nemen bij mijn beeldenexpositie in het Kunstgilde. Met gebroken hout en boomwortels uit Leersum aangevuld met houten beelden zal in de serre een installatie te zien zijn die deze duistere minuten uit onze gezamenlijke geschiedenis verbeelden: donkere wolken boven Leersum.

Willem van der Veen

Willem van der Veen tekent model en figuurstudies sinds zijn opleiding aan de Rietveld maar specifiek portret niet zozeer en daar wilde hij wat aan doen.

Les genomen van Eduart Bace bij Maarnwijzer en de Gooische academie en veel getekend bij Kunstenhuis de Bilt en Zeist bij Jan de Haas en Kunstgilde.

Ook veel snelle portretjes op locatie: gewapend met n klein schetsboekje in stationshallen, de trein, de kroeg en tijdens modeltekenles.

Liefst ongeposeerd dus zonder dat men het door heeft getekend te worden. Totdat de pandemie uitbrak en het allemaal ingewikkeld werd. Het resultaat is te zien in het Kunstgildehuis.

Trudy Fliek

De sieraden van Trudy zijn gemaakt van hoogwaardige steensoorten, ook wel half edelstenen genoemd, zoals Rozenkwarts, Howliet, Agaat, Bamboekoraal, Bergkristal en meer. De sieraden passen bij ieder seizoen en een groot aantal kledingstukken. Altijd raadzaam er een paar van in huis te hebben.