Kunst kijken op het Kerkplein in Leersum

In verband met de corona hebben we voorlopig geen expositie met een officiële opening,

U kunt wel vanaf het Kerkplein kijken naar kunst van Joke Bardok en Harals Ornstein.

 

Joke Bardok

Reis door mijn atelier.

In het verleden schilderde ik naar model maar sinds de Corona ons leven drastisch heeft veranderd, het “nieuwe normaal” ons beperkte in onze bewegingsvrijheid en we weken thuis in quarantaine verbleven, werd ik er mij van bewust dat ook alledaagse dingen in huis mij inspireerden tot schilderen.

In navolging van J.M.A.( Maarten)  Biesheuvel, die ieder voorwerp nauwkeurig beschreef en zijn gedachten-associaties neerlegde in zijn boek : “Reis door mijn kamer”, laat ik U mijn atelier zien. Zowel in voorwerpen als de  bloemen, waarmee ik af en toe het atelier opfleurde.

Joke Elisabeth Bardok

 

Klik op de foto hieronder en u krijgt een diaserie te zien.

Harald Ornstein

Eind jaren ’70 kwam ik voor het eerst in aanraking met de draaischijf; sindsdien is klei altijd aanwezig geweest.
Na die eerste ontmoeting volgden lessen en workshops. veelal in het buitenland.

De draaischijf wordt nagenoeg voor alle voorwerpen gebruikt. Ook werk dat uit plakken bestaat, wordt meestal voorzien van een gedraaid element.

Het stoken, op steengoed temperatuur, geschiedt in en elektrische oven.