Opening zaterdag 3 november
om 16.00 uur,
te zien tot 6 december

Aquarellen van Marie-Hélène Stokkink

Beelden van Henriette Horlings

Als u op een foto klikt, krijgt u vergroot een dia serie te zien.

Marie-Hélène Stokkink

Mijn streven is de dieren zo te schilderen, op gelijke hoogte, of dat nu de voorkant of achterkant is, zodanig dat je hun karakter herkent, hun intelligentie, emotie en gevoel, kortom hun ziel. Juist omdat er zoveel ellende is bij de dieren, wil ik ze in al hun levendigheid laten zien.
Ik heb voor waterverf gekozen omdat het eigenlijk een heel spontaan middel is, je er nooit de controle over hebt, en je zeker voor verrassingen komt te staan.
Het is voor mij onmogelijk mijzelf te kopiëren, dus elke keer is het weer afwachten hoe het opdroogt. Ik werk liefst met dik aquarelpapier, veel water, verf en penselen, bamboestokjes en bister.

Wanneer ik een dier in de ogen kijk,
zijn woorden overbodig
het is om die reden dat ik ze schilder
en ik verder alles rondom vergeet.

Henriette Horlings

De mens staat centraal in mijn werk als beeldend kunstenaar en als beeldend begeleider van cursisten in mijn atelier Travertijn.
Hierbij heb ik mij laten inspireren door beeldhouwers uit de eerste helft van de 20e eeuw zoals Wotruba, Moore, Giacometti, Picasso en Zadkine. Zij waren pioniers in de beeldhouwkunst en ik ervaar het als een rijkdom dat ik ook door hun ogen heb leren kijken en zelf heb leren spelen met ruimte, massa, beweging, vorm en contrast.

In de novemberexpositie blijken een aantal thema’s zoals: verlangen, verbinding, verwachting, voortplanting, dansen en rusten steeds weer terug te keren in mijn werk. Blijkbaar zijn deze thema’s essentieel in mijn leven en vertaal ik dat naar mijn beelden. Verbeelding van essenties in een mensenleven daarover gaat het in mijn werk.

“Door kunst wordt het stof van het dagelijks leven van onze ziel gewist.” Pablo Picasso