Opening zaterdag 2 maart om 16.00 uur,
te zien tot 4 april

 

schilderijen van
      Mary Oortwijn en
      Frank Renssen

 

beelden van
      Klaas Leene en
      Jan van Treuren

De exposanten zijn:

Mary Oortwijn

 

Sinds ik in 2014 in Doorn ben komen wonen heb ik meer tijd voor het schilderen. Maar heb ik vooral een grote inspiratiebron vlak achter mijn huis: de Kaapse bossen. De stronken van omgevallen bomen die een eigen leven gaan leiden, de schaduwen die een eigen verhaal vertellen, het licht dat door de boomtoppen dwarrelt. Met name dat licht probeer ik in mijn schilderijen te vangen. Daarnaast maak ik met veel plezier portretten en schilder ik als vanouds bloemen.

Frank Renssen

 

Opeens is het lente. Alles schiet de grond uit. Overal alle kleuren van de regenboog. Bloemen nodigen je uit om naar hen te kijken, hen te ruiken en te voelen. Je komt ogen tekort. De natuur is mijn inspiratiebron en dat uit zich in schilderijen van bloemen, bomen, stenen en water (vooral de zee met het spel tussen eb en vloed).

Voor mij is beeldhouwen de mogelijkheid het vormbesef, dat ik door jaren schilderen heb opgebouwd, te vertalen in drie dimensies. Daarbij heb ik mij verdiept in de structuur en karakteristieke eigenschappen van stenen en soorten hout.

Klaas Leene

Na mijn pensionering heb ik tijd gevonden om een sluimerende wens in te vullen , namelijk om te gaan tekenen en schilderen. In Frankrijk heb ik met een groep vrienden uit Lochem tijdens speciaal daarvoor bestemde vakanties een tiental jaren geschilderd.
Ik heb een paar jaar een cursus gevolgd op de Werkschuit in Zeist en idem portrettekenen in Maarn. Later ben ik lid geworden van het Kunstgilde in Leersum en ben ik ook gaan beeldhouwen.

Het beeldhouwen is wel risicovoller, want wat je weg hakt dat ben je kwijt, je kunt het niet opnieuw doen, wel variëren natuurlijk. Bij mij gebeurt dat nog wel eens en dan wordt het iets anders dan dat je oorspronkelijk in gedachten had, maar dat heeft ook zijn charme.

Je zegt dan dat de steen bepaalt wat het wordt. Ik werk met alle steensoorten, alhoewel hardere soorten mijn voorkeur hebben.

Jan van Treuren

In de zomer van 2016 heb ik bij Christien Ditmar en Joke Tel een workshop beeldhouwen gevolgd. Een oude wens om te gaan beeldhouwen is hiermee in vervulling gegaan. Ik heb de smaak te pakken.

Elke steen heeft een eigen karakter. Als je een steen vorm wilt geven, is het nodig dat je jouw karakter op die van de steen afstemt. Als dat gebeurt, valt alles om je heen weg en wordt je even opgenomen in een groter geheel.


Klik op een foto en je krijgt vergroot een dia serie te zien.