Expo 1 juni – 4 juli 2019

Opening 1 juni om 16.00 uur

 

Henk Rougoor – beelden

Richa Kromhout – schilderijen

Ank Kappelle – aquarellen en pasteltekeningen

Richa Kromhout
Ik werk met materie en acryl- en soms olieverf op hout en doeken. Mijn werk is kleurrijk, fel, soms indringend, soms dromerig. Ik vertel eigenlijk verhalen, die ieder zelf mag verwoorden. Veelal hebben mijn schilderijen dus geen titel.
Vanuit de materie ontstaan vormen. Uit vormen ontstaan beelden. Uit beelden ontstaan verhalen, sprookjes, sagen, legendes. Wonderlijkheden in kleuren.
Kijken, luisteren. Welk verhaal, welk gevoel? Ieder ziet het anders, ieder voelt het anders, ieder hoort het anders. Luister! Kijk!
Schilderen is worstelen, maar ook intens genieten.
De werken krijgen nooit een titel, zodat iedere toeschouwer haar of zijn verhaal kan invullen.

Ank Kappelle
Als kind heb ik steeds veel getekend. Later heb ik hieraan de akte L.O. tekenen toegevoegd en creatieve
therapie om dit ook beroepsmatig te kunnen uitoefenen. Als zodanig heb ik veel en lang gewerkt in de pedagogie en therapie vanuit mijn beroep als kunstzinnig/creatief therapeut. Steeds heb ik me bijgeschoold door het volgen van cursussen. Sinds enige tijd kan ik alleen nog maar klein formaat werken (hier in de expositie te zien) als gevolg van schouderblessure die niet meer over gaat. Beter klein dan helemaal niet dacht ik, zo heb ik mij op deze weg begeven, hetgeen zeker nieuwe perspectieven biedt en ik daarmee verder zal gaan.

Henk Rougoor

In de essenbossen rond Wijk bij Duurstede kwam ik de afgelopen jaren geregeld interessante stukken hout tegen, waar ik allerlei associaties bij kon krijgen.
En dan werd het de uitdaging die associaties voor mezelf en voor anderen beter herkenbaar te maken. Soms lukte dat, soms ook niet …
Dan bleek zo’n stuk hout toch niet zo interessant en kreeg ik er geen ziel in. Toch jammer.

Maar soms leverde het werken aan zo’n beeld ineens allerlei nieuwe gezichtspunten op; gedachten en associaties die ik niet gekregen zou hebben als ik niet aan zo’n beeld had zitten rommelen. Onverwachte cadeautjes waren dat. Op deze tentoonstelling laat ik een flink deel van mijn houtwerk zien van de afgelopen twaalf jaar. Ik hoop dat mijn associaties een beetje te volgen zijn.

Klik hier onder op een foto en u krijgt vergroot een diaserie te zien.