gudakramer@gmail.com

Gildegenoot sinds 2023

 

Tijdens het oriëntatiejaar Autonoom Beeldende Vormgeving op de Kunstacademie in Utrecht kwam ik ook het medium glas tegen. Dat werd mijn passie. Als ontwerpster op een glas-in-lood atelier kon ik me diverse technieken

eigen maken (glas-in-lood, brandschilderen, zandstralen, Tiffanytechniek, fusen en glaskralen draaien).
Een hoogtepunt was de kortstondige samenwerking met Herman Brood, wat resulteerde in de tentoonstelling “BROOD in Lood” (Utrecht, 1998).

Sinds 2018 is keramiek mijn nieuwe passie. De drie dimensionale vormgeving en het aardse van de klei spreken mij enorm aan. Als vanzelf komen er vooral gezichten/hoofden onder mijn handen vandaan. Achteraf constateer ik dan dat het eindresultaat veelal mijn eigen gemoedstoestand weerspiegelt.
Soms vul ik een beeld aan met glaskralen, met stof, met hout of anderszins om er iets geheel unieks, iets eigens van te maken. Mijn voorstellingsvermogen is mijn stuwende kracht achter dit alles. De mens en de natuur vormen mijn inspiratiebronnen.

Als je hieronder op een foto klikt, krijg je vergroot een diaserie te zien.