Ruud Völke

r.e.volke@xmsnet.nl

Gildegenoot sinds 2013

Afbeelding hiernaast: “Motormuis” heeft meegedaan met de verkiezing tot “Schilderij van het jaar” 2015.

 

Ik ben een autodidact. In 2010 heb ik een cursus bij de Volks Universiteit te Veenendaal gevolgd waar ik kennis heb gemaakt met acrylverf en diverse stijlen van schilderen. Daarvoor lagen mijn interesses elders, onder andere bij fotografie, toen tekende en schilderde ik zeer sporadisch.

Dat ligt nu volledig anders.Mijn vrije tijd vul ik het liefst op met schilderen. Mijn onderwerpen zijn zeer divers. Een echte voorkeur heb ik niet. Hoewel ik steeds probeer mijn werk te abstraheren,is het resultaat nog steeds erg figuratief. Elk schilderij is voor mij een uitdaging; mijn streven is om het werk spannender of net iets anders of verrassender te maken. Hieronder zie je nog een aantal voorbeelden van mijn werk.