Kunst van Marianne Hilarius

marianne@namaste.nl

 

 

Eind 2018 ben ik begonnen met het volgen van enkele workshops beeldhouwen bij het Kunstgilde , een kunst die ik nooit eerder had beoefend, maar wel al jaren heb geambieerd.

Geëxposeerd in Het Kunstgildehuis Leersum in januari 2020 en in het MRC (Militair Revalidatie Centrum) in Doorn in het 2e kwartaal 2021.

 

Klik op een foto en u krijgt vergroot en diaserie te zien.

Ik heb geen enkele kunstzinnige opleiding genoten; wel heb ik in mijn jeugd serieus overwogen om me bij de Kunstacademie in te schrijven, omdat ik altijd bezig was met tekenen, schilderen, handwerken en knutselen.  Uiteindelijk heb ik gekozen voor een opleiding als directie secretaresse.  In 1974 ben ik met een eigen bedrijf begonnen.

Vooral de afgelopen jaren werd mijn wens om te gaan werken met steen steeds sterker, maar ik kreeg pas de ruimte, nadat ik mijn bedrijf aan m’n zoon had overgedragen eind 2018 en sindsdien mijn handen (letterlijk) vrij had.

Het blijkt een gouden greep te zijn geweest; ik put zoveel voldoening uit het hakken, vijlen en polijsten van de steen, het is heerlijk ontspannend en meditatief om mee bezig te zijn.

Het is steeds een echte uitdaging om uit een ruwe steen te halen wat ik erin zie.