dickdelamon@gmail.com

Sculpturen

Dirk van den Berg heeft, mede door zijn opleiding en ervaring op het gebied van Bouw en Infra, de nodige affiniteit met architectuur en vormgeving. Hij is grotendeels autodidact en heeft diverse workshops en lessen gevolgd in beeldhouwen, boetseren en schilderen.

 

 

Vooral van de Italiaanse beeldhouwer Luigi Amati in Bunnik, heeft hij leren kijken en stileren, de kunst van het weglaten. Hij is daarbij op zoek naar een optimale spanning en contrast tussen gebogen en rechte lijnen en vlakken. Ook haalt hij zijn inspiratie uit de toegepaste kunst in de Jugendstil en Art Deco.

Hij is sinds 2010 lid van Kunstgilde Heuvelrug in Leersum en neemt regelmatig deel aan exposities, en de jaarlijks door het Kunstgilde georganiseerde Kunstatelierroute Leersum.

Zijn sculpturen zijn meestal uitgevoerd in keramiek en soms in natuursteen, elfenbein hardgips of brons. Vaak zijn de onderwerpen gestileerde vrouwen, torso’s of dieren, waarbij emoties en beweging, of juist verstilling, verbeeld worden. Vooraf  worden vaak schetsen gemaakt of voorstudies in klei op kleine schaal.

Hij maakt vrij werk in open atelier of in eigen atelier in Wijk bij Duurstede, soms maakt hij ook werk in opdracht.

 

Klik op een foto en u krijgt vergroot en diaserie te zien.