3e Seizoen Kunst & Muziek gaat op donderdag 10 oktober van start met Beatles muziek.

Hij was al eerder aangekondigd, maar nu komt Cees Oosterwijk echt langs in het Kunstgilde om ons mee te nemen in het samenspel en de krachtige beeldtaal van The Beatles.

Wellicht heb je op 25 september naar De Wereld Draait Door gekeken, waar The Analogues de liedjes van het album Abbey Road vertolkten… “Here comes the sun”… je herfstgevoel ebt weg! Het is een aanrader om dit programma nog even terug te kijken voordat je naar onze Kunst en Muziek avond komt.

Voor het kunstzinnig werk is de platenhoes van Abbey Road het uitgangspunt. Een iconisch beeld van het zebrapad waar The Beatles ieder op eigen wijze overheen lopen…als in een muzikale compositie!

Tussen 18.00 en 19.00 uur staat er weer een drankje en een maaltijdje voor je klaar.

Iedereen is weer van harte welkom, en neem vooral ook je vrienden en kennissen mee, op de eerste Kunst-en Muziekavond van dit seizoen!!
Datum: 10-10-2019
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Entree: €5,-

Opgeven bij Bob van Helten of Henriette Horlings

Lennon & McCartney als inspiratie voor kunst en muziek in het Gildehuis.

The Beatles traden op van 1963 tot 1966.
We denken dat het decennia duurde. Dat komt vooral door de impact van hun composities
De muziek van Lennon & McCartney is het meest gecoverd, meest gedraaid, meest profijtelijk voor de bezitters van de rechten, ooit.

Wat maakt hun samenwerking zo bijzonder en rockmuziek overstijgend?
Dat komt enerzijds door de combinatie van de verhalenverteller McCartney en de Avant-gardistische kunstenaar Lennon.
Anderzijds was het de toevallige ontmoeting met George Martin, hun ontdekker en latere producer, die een klassieke achtergrond had.  

De compositorische kracht ligt in de harmonische eenvoud, naast die van onverwachte wendingen, de krachtige beeldtaal van de teksten en de briljante toevoegingen van Martin.
Na Abbey Road viel de band uit elkaar.

Wat rest is een ongelooflijk omvangrijk oeuvre, afgezet tegen de relatief zeer korte tijd waarin een en ander is gecomponeerd en opgenomen.

Ik laat de oorspronkelijke versie in zijn meest basale soort horen en draai vervolgens een cover van datzelfde nummer.

Van klassiek, via jazz tot reclamefilmpjes bij kauwgum.
Totdat we een oordeel kunnen vellen: een stel leuke melodietjes, een gelukkige samenloop van omstandigheden of een briljant muzikaal hoogtepunt uit de moderne geschiedenis.

En altijd is er het wonder van de ontwikkeling, die in enkele jaren voert van eenvoudige popsongs, via psychedelische muziek naar wonderschone ballades die de tand des tijds doorstaan.
We laten onze fantasie de vrije loop bij het uitbeelden van die composities.

Cees Oosterwijk
Bob van Helten.