Mixed Media, Mirjam van de Kerkhof, Alice Stolk

Expositie te zien tot 4 mei 2017

Alice Stolk – beelden
Mirjam van de Kerkhof – “lijnen”
Werkgroep Mixed Media – “atelier op zolder”

Op Zondag 9, Zaterdag 15, Zondag 16 en Zondag 30 april kun je tussen 2 en half 5 binnenlopen om zelf het  “Tuutisme” (schilderen met kleine puntzakjes) uit te proberen. Alleen materiaalkosten (€5/€10), aanmelden niet nodig, meer informatie via mirjam@atelieramie.nl.

Hieronder een korte beschrijving van elke exposant.  Klik op een afbeelding voor een grotere versie en/of diavoorstelling.

Alice Stolk
beelden

Alice Stolk woont in Leersum en volgde de opleiding LO en MO handvaardigheid aan de Nutsacademie in Rotterdam. Zij heeft zich verder bekwaamd in het beeldhouwen en werkt met steen en brons. Haar werk is meestal figuratief en gerelateerd aan het menselijk lichaam. In haar torso’s, vooral die van steen, is belangrijk op welke wijze de afsnijdingen mee spelen in de vorm. De bronzen beelden worden opgezet in klei of was en met behulp van een mal gegoten in brons . Naast haar vrije werk maakt zij ook beelden in opdracht ; o.a. portretten. Zij exposeert regelmatig in galeries en beeldentuinen. Verder informatie en haar werken vind u op haar website : www.alicestolk.nl

Mirjam van de Kerkhof
“lijnen”

In mijn meest recente werk is het thema “Lijnen” de rode draad. Ik combineer kenmerken uit de Viking & Keltische kunst met Gotiek, Catalaans Modernisme en Art Nouveau / Jugendstil. Wat deze stijlen of stromingen voor mij gemeen hebben zijn de lijnen. Krullende lijnen, vlechten en knopen. Lange lijnen, kruisgewelven en roosvensters. Organische, asymmetrische en zacht gestileerde lijnen.
Lijnen in reliëf en met verschillende materialen en technieken. Lijnen verbinden.
Meer info op www.atelieramie.nl

Werkgroep Mixed Media
“atelier op zolder”

De werkgroep mixed-media toont in haar atelier op zolder een aantal werkprocessen waarmee de werkgroep het afgelopen jaar heeft geëxperimenteerd.
wol: van schapenvacht vervilten tot het verven van de vacht met plantaardige materialen en het verwerken van de geverfde wol tot schilderijen, sjaals en andere composities
zijde: bestempelen, beschilderen en bedruppelen van verschillende soorten zijde met een combinatie van was, zijdeverf en textielverf en dit verwerken tot kussens, sjaals, sieraden etc.
aquarel: een schildertechniek met vele toepassingsmogelijkheden op papier, maar ook goed te combineren met textiel en tyvec… en te verwerken tot kaarten en andere assemblages.
De werkgroepleden die nu meedoen zijn:
Sabine Beekelaar en Jeanne Jansen (coördinatoren), Ger van Bavel, Trudy Fliek, Henriette Horlings, Jacqueline der Nederlanden en Loes Rakers.