Mirjam van de Kerkhof

mirjam@atelieramie.nl

www.atelieramie.nl

Mirjam komt uit Brabant en schildert al sinds haar jeugd. Sinds 1997 woont ze in Amerongen, en eind 2009 is ze lid geworden van het Kunstgilde.

Een speciale, zelfbedachte techniek is het “tuutisme”: verf op kleur gemengd in mini spuitzakjes (“tuutjes”). Daarmee maakt Mirjam dunne lijntjes, die toch dik op het doek liggen en zo een bijzonder effect geven.

 “Toen ik klein was zag ik mijn opa altijd schilderen en dat vond ik fascinerend.  Tijdens mijn studie heb ik een basiscursus acryl gedaan, en daarna nog een paar workshops. Verder probeer ik zelf naar hartelust van alles uit en experimenteer met onderwerpen, materialen en technieken.

Ik maak schilderijen met acrylverf en andere media zoals pastelkrijt, inkt, steenpoeder, zand, (handgeschept) papier, textiel etc. Daarbij gebruik ik gemengde technieken, van gewoon met de kwast tot gieten, spetteren, stempelen en het hierboven genoemde “Tuutisme”. Ik werk graag met hergebruikte materialen en vind het belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te schilderen.

Hoewel ik meestal figuratief werk, en start vanuit een echt bestaand beeld, gaat het me vooral om de sfeer en structuur van een schilderij. Door de jaren heen abstraheer ik sterker en is mijn werk vrijer geworden, steeds eerder los van het oorspronkelijke beeld en meer gericht op m’n eigen gevoel.

Inmiddels heb ik verschillende keren geëxposeerd in galerijen, bibliotheken, winkels en conferentiecentra, en natuurlijk bij het Kunstgilde. In beperkte mate werk ik ook in opdracht. Klik op de plaatjes hieronder om de grote afbeeldingen te zien of kijk op mijn site www.atelieramie.nl voor meer voorbeelden.